Szlovákiai Magyar Adatbank - Intézmények, szervezetek » Csak Van Csak Van – Szlovákiai Magyar Adatbank – Intézmények, szervezetek

Kérlek segíts az új filmünk elkészítésében! Támogasd Te is! »

Szervezet - Könnyűzenei együttesek

Csak Van

Csak Van
csak-van-nyitokep-1

Biográfia:
A dunaszerdahelyi Csak Van együttes egyszerre született a 21. századdal.

2001 óta a csapat tagcseréken, stílusváltáson és a szüzesség elvesztésén átesve lassan zenekarrá formálódott. 2005-re alakult ki a zenekar klasszikusnak mondható felállása, ahogy magukat nevezték, Középkelet-Európa legvidámabb zenekara. A koncerteken ekkorra néhány feldolgozáson kívül már a saját dalok kerülnek előtérbe, melyekre az „optimista, vidám rockzene“ elnevezés illik legjobban (persze akadnak kivételek).

2006 a tehetségkutatókon való versengés jegyében telt, és a banda összesen nyolc díjat nyert. Ennek eredményeképp 2007-ben napvilágot láthatott első, négy dalt tartalmazó demó EP-jük is, amely nemes egyszerűséggel az „1“ címet viseli.

2009-ben a Csak Van pihent, próbaterembe és egyéb helyekre zárkózott be, a zenekar csupán három koncertet adott. 2010 az újjászületés és a sűrűbb koncertezés éve lett. Az együttes márciusban jelentkezett a Megasztár ötödik szériájába, ahol húszezer jelentkező közül először a legjobb ötszáz, majd a második forduló során a legjobb száztizennégy produkció (melyet utóbb felduzzasztottak kétszázra) közé verekedte magát. Az augusztusi elődöntőn a csapat már nem indult, mivel nem írta alá a műsor által kínált előnytelen szerződést.

A Csak Van 2011-ben jelentette meg egyetlen hivatalos nagylemezét, „Mindennek a teteje“ címmel. 2013-ban Bíró Szabolcs énekes kivált a zenekarból, mivel minden idejét a regényírásra szerette volna fordítani. Ez lényegében a zenekar végét jelentette, noha a többiek soha nem oszlatták fel hivatalosan az együttest, s még jó ideig próbáltak, de új énekest nem találtak Szabi helyére, így nem is vállaltak fellépéseket.

Legutolsó felállás:
Bíró Szabolcs – ének
Szabó László (Szampó) –  basszusgitár
Viola Ferenc (Ferke) – gitár
Nagy Péter (Pityer) – billentyűk
Vésey Kovács László (Lacika) – dobok

Diszkográfia:
1 (2007) – demó
Mindennek a teteje (2011)
Csak Van - Mindennek a teteje (2011)

Képgaléria:

KategóriaKönnyűzenei együttesek
Címkerock
Aktivitásmegszűnt (törölve a regiszterből)
TelepülésDunaszerdahely [Dunajská Streda]
Postai irányítószám929 01
A szervezet vezetőjeSzabó László
Mobil+421907861370
E-mailcsakvan@gmail.com
Webhttp://www.csakvan.sk/
FacebookFacebook
Alapítás éve2001
Megszűnés éve2013
Rövid URL
ID11148
Módosítás dátuma2017. március 20.

Hibát talált?

Üzenőfal